Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Lildstrand - Ejendomme

45/47

Thorup Strand, Feriekolonien (ret tæt på Lild Strand)

Privat Foto

07-06-2010 Jørgen Kronborg Kjær:
Dette billede er fra "feriekolonien" ved Thorup strand. Det blev bygget af en Frk. Broeng, som drev det som sommerpensionat i en del år. Derefter blev det overtaget af Københavns kommune til feriekoloni for skolebørn. Det har nu senest fungeret som lejrskole, og som udlejning til familietræf.
Billedet er taget fra nordsiden (havsiden) Fra min tid som kommis i V.Thorup brugs fra 1952-54 har jeg været der mange gange med varer til feriekolonien, og nu senest til familietræf.
Venlig hilsen Jørgen K.K. i Thisted

 03-10-2010 Ivan Vigh Strand:
Ja, billedet bringer minder frem - jeg ophold mig der i 1958 på lejrskole med Den Classenske Legatskole, vi skulle skrive fristile om Klim Limstensbrud, Mejeriet i V. Thorup,besøg på en nærliggende gård og vandretur til Bulbjerg. 

25-12-2015 ERIK HAGEN, fra Enghavevejens skole, København:

Har i årene 1950-51-52-53 opholdt mig på kolonien, sammen med 2 andre skoler i en 3 ugers periode, det var en rigtig god tid for sådanne nogle Københavner-drenge. Lærene hed Monrad, Jacobsen og Larsen, Døren på billedet har jeg et minde om i form af et ar på min højre hånd, den gik igennem ruden. Har billede fra forsidetrappen med navnet over.
 

Billednr: 2858