Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Byråd og udvalg i Thisted gl. og ny kommune

62/202

Borgmester Aksel Mikkelsen

Thisted byråd 1954 - 1958 , Borgmester Aksel Mikkelsen

 

12-11-2022  Om borgmester Axel Nikkelsen, Af Mogens Holsøe.:
Jeg ved ikke lige præcist, hvordan jeg er i familie med ham, men min mor, Alice Jørgensen gift Holsøe, var familiens darling, og de kom gerne fra Thisted og Esbjerg for at fejre mærkedage. “Onkel” Axel boede  i en rød murstns ville på toppen af en bakke. Der var en græsplæne og i højreside var en smal grus sti, som førte forbi plænen og derfter forbi en have,(kartofler?).

   Onkel Axel var i den periode, hvor billedet blev taget, også direktør i Kul og Kois kompaniet, 

Han varf en af de første i Danmark, som fik lov til at importerer en bil, Det blev en sort mercedew, Der var en knop på rattet så han kunne dreje det helt rundt med en hånd. Billedet af ham, måske lidt ældre, er som jeg husker ham. Han og "Tante" Edith tog mod os, også mig, når vi var på besøg i Thisted, Deres datter Else, flyttede senere ind i min mors pensionat, og boede der, mens hun læste til lære(inde) hrt mødte hun Svend, som hun senere blev gift med.J

Jeg ved ikke lige præcist, hvordan jeg er i familierne Mikkelsen i Tjisted og i Esbjerg,, men min mor, Sonja Alice Jørgensen gift Holsøe, var familiens darling, og de kom gerne fra Thisted og Esbjerg for at fejre mærkedage.

“Onkel” axel boede i  en rød murstns ville på toppen af en bakke. Bagved  var der en græsplæne og i højreside var en smal grus sti, som førte forbi plænen og derfter forbi en have,(kartofler?). For enden af gangen var der et gammelt hvidmalet håndværker hus,en skomager.? Oppe uinder taget boede "moster Mary.". Jeg ved ikke, hvem hun var Moster til. Hun vr pukkelrygget, og levede måske af nådsens brød fra familien Mikkelsen. Hun var nogle gange Onkel Axel ti fejring af min mors fødselsdag, som samtidig var mor og fars brullups dag og min dåbsdag. Vi tog hende så med i sommerhuset en weekend. Hvordan hun kom hjem ved jeg ikke, mon mon hun ikke blev sat på et tog med besked om hvor hun skulle skift. Pukkeltrygget betød jo ikke, hun var mentalt uduelig. Hun kan minde om "Tummelumsen" i sit tagkammer under taget. 

Hvis I vil vide mere om Onkel Axel, er I velkomne til at skrive til mig.

 

Billednr: 46090