Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Ræhr - personer


Notice: Undefined offset: 50 in /home/thistedbilleder/public_html/panels/image/imagepanel.php on line 13

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/thistedbilleder/public_html/panels/image/imagepanel.php on line 13

51/32

Caroline & Niels Dybdahl børn

Datering: 1937

Ræhr 1937. Dette billede er kommet fra Alice Karoline Dybdahl, Trinvej nr. 7 i Sperring. Hun fik det fra sin faster, Maren Dybdahl, der kom på Rønhedecentret i Bedsted.

Billedet er taget i Sårup ca. 1937, da Niels og Caroline Dybdahl havde gården. Børnene er fra venstre Holger, der blev agronom, ansat i det danske landbrugsministerium og udsendt til opgaver i udlandet, bl. a. Bonn og Haag. Derefter den lille Mette, der fik bopæl i Ebeltoft, hvor hun døde. Den store er Anna, der bor i Thisted, enke efter Holm Rask. Derefter Søren, der fik en gård i Bjerre og havde losseopgaver på Hanstholm Havn (far til Alice Karoline Dybdahl på Trinvej). Så kommer faster Maren, der var køkkenleder på Svankjær Efterskole og kom på Rønhedecentret. Sidst Jens, der blev kvægavler i Californien og har kontakt til de udvandrede præstesønner fra Ræhr: Carl (guvernørkandidat), Hans og John Mehr. Billedet blev taget i anledning af, at Maren havde været syg længe, og der var fare for hendes liv. Hun blev taget op af sengen og ud i skoven ved gården for at blive fotograferet. Men hun overlevede og kunne i mange år varetage hvervet som køkkenleder i Svankjær, indtil hun gik på pension. Til JUL T THY 2005 fortalte John Mehr (døbt Johannes) om 10 fra Ræhr-Hansted-Vigsø,der udvandrede til Amerika. Blandt dem var Jens og hans kone Anne, født Bjerre. Billede var i Jul i Thy 2009.

Billednr: 27689