Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Hurup, Bredgade

177/202

Bredgade

Jeppe Jensen Jeppesen (1861-1919) der var født i Refs, Hurup og søn af husmand Jeppe Jeppesen og Johanne Marie Poulsdatter. Han var gift med Sidsel Marie Andersen. Han boede ved sin død i Ydby og var forhenværende drejer og boghandler i Hurup.

Peder Pedersen Dam (1859-1940) der var født i Nykøbing Mors og søn af husmand Lars Peter Petersen Dam og Maren Jensdatter. Han var gift med Anna Catharina Høgsted. De boede i Hurup  Søndergade 2 A ved hans død og han var vandværksbestyrer i Hurup på det tidspunkt. Han havde tidligere været gartner og bestyrer af brugsforeningen i Hurup.

 

15-02-2019  Anette Hove Laustsen:
Motivet er taget i Bredgade - set mod vest - og bygningerne er flg.:

På venstre side:

Første hus: Grunden er lauget Refs By, Hurup matr. nr. 2aq, og i denne havde i 1950-erne urmager IC Nørbye butik og privatbolig, senere radio- og TV-forretning v. Arne Engkjær, senere barber Sørensens salon og dernæst klinik for fysioterapi.

Næste hus er det gamle KONDITORI, som forskellige bagermestre har ejet gennem tiden. Bygningen er d.d. nedrevet har givet plads for et bytorv til forskellige aktiviteter. Grunden er lauget Refs By, Hurup matr. nr. 2ap

Efter dette hus går Bryggerivej op til venstre.

Næste hus - huset med de to lyse kviste - har gennem tiderne rummet forskellige typer forretninger i de tre butikker: I 1950-erne havde Blikkenslager Sjøgaard udstilling i den østlige del, dernæst i midten fulgte skomager Kibsgaards forretning, og i den vestlige del af huset boede der to søstre, som rullede tøj for folk. Grunden er lauget Refs By, Hurup matr. nr. 2bx og 2p.

På højre side af vejen nærmest ses et stort hus, som gennem tiderne har rummet 2 forretninger: I 1950-erne var der i den øslige del herretøjsforretningen Engelsk Beklædnings Magasin ved Toustrup Sørensen. Mener også at det var i den østlige del af bygningen, som maleren Jens Søndergaard boedes som barn, sammen med sine forældre - faderen var vist cykelhandler. I den vestlige del Modist og Lingeri ved søstrene Klitgaard. Senere overtog el-installatør Hald hele bygningen. Grunden er lauget Hurup By, Hurup matr. nr. 2u.

Efter denne bygning med de to butikker går Nørregade ud til højre.

På næste Hjørne ses den høje bygning, som i 1950-erne tilhørte malermester Adolf Sørensen, og der har været malerforretning lige siden, i dag kombineret med design/syning af dametøj. Grunden er lauget Hurup By, Hurup matr. nr. 14a


 

Billednr: 66584