Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Bedsted, Østergade

8/9

Østergade

Datering: ca. 1950

Bedsted ca. 1950. Billedet er taget i Østergade. med EL-forretningen til højre, og købmandsforretning til venstre. I 1950 var det EL-instalatør PH. Facius. Købmanden var Brønd Sørensen.

 

Østergade, Bedsted
Det forreste hus til venstre blev købmand Frode Jensens forretning. Det næste hvide hus til venstre er Østergade 19, hvor Jens Bertelsen og Ragnhild Serup har boet siden julen 1979, og som blev købt af deres svigerforældre Martha og Karl Bertelsen.
Det forreste hus til højre blev på et tidspunkt ejet af Birthe og N.C. Nielsen og der var butik i det forreste hjørne. Senere havde Erna Nielsen skotøjsforretning her."Erna Sko". 


Det næste hus på højre side (Østergade 14) er sandsynligvis bygget af Dam (Dambeton og biografejer) Dagmar og Svend Erik Primdal har ejet huset. Senere havde Niels Alfred Eriksen, Søvang, otium der. Der er idag (2009) udlejningsejendom.

 

Østergade 16 lå lidt tilbagetrukket fra gaden. Helge Madsen ejede det ca. i midten af 1970erne. Her var autolakereri. Huset blev solgt og ombygget til Diskotek Malergården. Diskoteket brændte i begyndelsen af 80-erne. Siden har grunden ligget tom.
Huset for enden af Østergade var sandsynligvis ejet af Anna Fuglsang. 

 

28-05-2018  Gerd Dam:

Naboen til Malergården, det hvide hus, Østergade 14, beboedes af mine forældre, Ragnhild og Verner Dam fra ´sidste halvdel af 1940érne til ca. 1955. Allerede på dette tidspunkt drev Helge Madsen autolakeringsvirksomhed i Østrgade 16.

Østergade 14 var oprindelig opført som bolig for Helge Madsens forældre.

Helge Madsen var bror til Ellen Raadal.


 

 

Billednr: 15605