Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Jannerup - Diverse

18/22

Parti fra Snejstrup

Datering: 1920

Jannerup 1920. Parti fra Snejstrup. Set fra højre: Maren og Chr. Svendsens Gaard - var omkring 1880 beboet af Mads Chr. Pedersen af "Jannerupgaard" og Maren Kirstine Andersen af "Sneistrupgaard" - af en af Børnene som er født der kan nævnes - Anders Nielsen Pedersen i "Mejlsøgaard" i 1878. Nu har Nidolf Sund stor Mink og Dyrefarm der. Venstre for den gamle Slægtsgaard "Østergaard" - hvor og velkendte Østergaard Slægt er udgået fra Sigfred og Else Østergaard har nu Gården. Nordvest for denne Smedien (kan ikke ses)omkr. 1900 N. C. Hansen. Midt i billedet ses "Sneistrupgaard" også en gammel Slægtsgaard sidst ejet af Martin Andersen - død 1982 - Gaarden er nu nedrevet, og Jorden afhændet til "Østergaard - på Grunden - som blev overtaget af en Broders Børn - er der nu opført et Fritidshus. Ved siden af denne Gård, var Niels Thomsen og Kirstines Gård, også en ældre Slægtsgaard, hvor Thomsen Familien har forgrenet sig ud derfra. Gården er forlængst nedrevet - og Jorden lagt til anden Ejendom. Dernæst den gamle Købmandsgaard - der omkring 1920 ejedes af Købmand A. J. Thomsen og Hustru Augusta (hun var fra Lolland) Købmanden var Søn af omtalte Niels Thomsens Gård - der var flere Børn.
Forrest til venstre det lille hvide Hus - som omkring 1925 beboedes af Anne og Christen Madsen - også kaldet "Rend Kræn Madsen" fordi han altid rendte (løb) vejen frem - var i mange år Røgter og Altmuligmand på "Egebaksande" ved den udtørrede Sjørring sø.
Billede modtaget af Anders Jensen Andersen, Nykøbing Mors. reg. 6.8.2003 på Thisted Arkiv. Scannet 2.2.2009 på Vangsaa Arkiv.

Billednr: 19999