Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Lyngby - Ejendomme

16/16

Ingefred Sørensens pensionat i Lyngby

Ingefred Sørensens pensionat i Lyngby. Ingefred var gift med Josef Sørensen, hun drev pensionatet i mange år, hvor turister var en del af kunderne.

11-02-2011 Ole Iversen:
Ingefreds hus som blev kaldt "Kaffehuset" var ikke bare stedet hvor gennemrejsende turister og gæster i byen kunne få en kop kaffe og et stykke brød eller kage, eller et måltid mad. En enkelt tysk familie kom og boede i et værelse, hver sommer i igennem 60èrne og 70èrne.
Huset fungered også som bolig for to familier(Josef og Ingefred), fra 50 erne (Sønnen Søren og hans kone Inger, samt børnene: Jan, Søren og Vibeke. (De boede ovenpå) Desuden boede Ingvard Fink i en længere periode i en mindre tilhørende stadbygning.


Fisker, Joseph Andersen Sørensen (1880-1969) er født i Lyngby, Hvidbjerg vesten Aa og er søn af husmand og fisker, Niels Jacob Sørensen og Ane Josephsen. Han blev gift i 1921 i Hvidbjerg vesten Aa med Ingefred Kathrien Rysgaard (1900-1991) der er født i Svankjær, Hvidbjerg vesten Aa og er datter af husmand, Søren Salomonsen Rysgaard og Frederikke Kirstine Cecilie Frederiksen. De er begravet på Hvidbjerg vesten Aa kirkegård.
Blandt deres børn er: Søren Rysgaard Sørensen (1928-), Annelise Kirstine Sørensen (1938-)


Søren Rysgaard Sørensen (1928-) er født i Lyngby, Hvidbjerg vesten Aa og er søn af fisker, Joseph Andersen Sørensen og Ingefred Kathrine Rysgaard. Han blev gift i Hvidbjerg vesten Aa i 1951 med Inger Karoline Andersen (1931-) der er født i Thisted og er datter af malermester, Peder Kristian Andersen og Helga Emilie Vegeberg.
Blandt deres børn er: Jan Rysgaard Sørensen (1951-), Søren Rysgaard Sørensen (1959-)


Ingvard Andersen (1900-) er født i Sønder Vorupør, Hundborg og er søn af husmand og fisker, Mads Andersen og Maren Kirstine Pedersen.


Billednr: 21209