Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Ydby, møller

2/6

Holmgård Mølle

Holmgård Mølle, Ydby ca. 1900.

 

18-05-2013 Per Møller Jensen:
Holmgaard var mine tipoldeforældres ejendom i mange år, og jeg fik først sent i 2003 viden om jeg udgik fra denne slægt som igen kom fra Morup Mølle ved Sidsel Sørens datter, og jeg har siden i mine slægtsstudier følt mig som "The missing Link" idet jeg og min linje er udeladt af det store slægtsarbejde "Man er vel Hardbo" Hr. Møller ville ikke vedkende sig tilhørsforholdet mellem vore slægter, men trods det er sandheden dog jeg er at indføre i Møller/Hedegaard slægten efter ane 32 Sidsel Sørensdatter, og i de efterfølgende år har jeg forsket i slægten og fundet så meget materiale der vil vare mit liv ud, jeg har fulgt slægten tilbage til familien GADE og Fomsgaard, og her er der ting jeg ikke kan greje, og så kommer jeg nok ikke længere, men det er så spændende alt sammen også nu hvor arkiverne får så meget at vide som kan og glæder os der sidder ude bag skærmene og tak for det. Jeg ville ønske jeg havde flere billeder af min slægt fra Holmgaards Mølle.
Tak for alt I laver og venlig hilsen Per.
 

27-10-2019  Trilby L. Gustafson:
Jeg har også dette skønne foto i min samling, da Holmgårds Mølle er min oldemors fødehjem.  Min oldemor hed Ida Nicoline Hansen, og hun blev født i Ydby d. 18. april 1857. 
 
Børnene der ses på billedet er børn af min oldemors lillebror Jens Severin Hansen, der selv er født på gården d. 29.11.1872.  Vi ser formentlig Karen Margrethe Hansen, født 19. juni 1899 på Holmgårds Mølle i Ydby og en yngre søster eller bror.  Deres moder var Jens Severin Hansens hustru, Dorthea Kathrine Sørensen, f. 23.12.1873 i Ydby.   

Mine tip-oldeforældre, der fik 12 børn og levede det meste af deres ægteskab netop på Holmegårds Mølle hed Laue Hansen Jensen Damkjær, født i Skanderup Sogn, Anst Herred, Ribe Amt, i 1827, og hans hustru Karen Magrethe Jensen, født i 1830 i Adbøl, Vestervig Sogn, Refs Herred, Thisted Amt.  Parret blev gift i 1853.  Karen Magrethe Jensen døde i 1896 og Mølleejer Laue Hansen Jensen Damkjær i 1907.  Derefter tog næstyngste sønnen, Jens Severin Hansen over på gården, hvor han havde boet hele sit liv.  

Med venlig hilsen
Trilby L. Gustafson, Birkerød
Efterkommer af Laue Hansen Jensen Damkjær og hustru Karen Magrethe Jensen


 

Billednr: 22080