Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

M - P

189/335

Familien Morell

Datering: 1958

Thisted 1958. Familien Morell. Fra venstre: Andreas med sav, Bjarne med trompet, Finn  med klarinet, Inger med violin, Jan med fløjte, Ingeborg ved klaver, Lars synger.
Billede modtaget af Jan Morell. reg. 26.10.2012 på Vangsaa Arkiv.
 
31-10-2012 Jan Morell:
40 år senere dannede Jan og Lars(blokfløjte og sang den musikalske duo Morell & Morell, der plagede Danmark i en årrække.
Lars var kun 5 år, da han kom med familien Morell ud at optræde. Jeg husker at han engang var lige ved dratte ned, da han stod på en stol og sang den socialrealistiske og meget patetiske vise "Hans den lille hyrde bærer dagens byrde..." Om den enlige mors søn, der måtte ud og tjene penge som syv-årig. Han gik på bare fødder. Der var ikke råd til sko(!).
Havde vi ikke haft fjernsyn ville vi aldrig have brugt så meget tid på øvning og optræden.
Morell & Morell spillede ikke bare musik. Det var komik med mange sære påhit, som f.eks. at spille senbarok på blokfløjter. I stedet for at sikke fløjten i munden stak vi den i næsen(!).
Vores komik startede sådan set under dynen med en støvsugerslange. Vi skiftedes til at tale og lytte. Jeg husker at jeg slog en giga prut ind i røret, da Lars skulle til at at tale. Jeg lokkede ham aldrig mere til den form for komik...


Billednr: 54317