Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Thisted Nørregade

16/352

Slagter Hyldigs butik

Datering: ca. 1957

Thisted ca. 1957. Slagter Poul C. Hyldigs butik i Nørregade nr. 23. Fotograf Ingeborg Nielsen Skinnerup.

 

Viggo Nielsen:

Var gift med min moster, havde to børn, Mogens og Åse.

 

Flemming Jeppesen:

Og Jan, så 3 børn

 

Birthe Nedergaard:

Gik ofte bagom og ind især om lørdagen når de gjorde rent så faldt der ofte en pølse, når jeg selv holdt pause i min far købmand Nedergårds butik i nr. 27. ja det var tider.

 

Flemming Gravgaard:

Har spist masser af hans flæskesvær, fantastisk gode! Vi fik ofte hestefars til bøffer, smagte udmærket, en god slagterbutik

 

Ingeborg Madsen:

Pigen som står i døren hed Hanne, som kom på besøg i slagterbutikken, jeg var ansat i butikken. Hanne var datter af en jernhandler som lå ved siden af. Årstal ca. 1956/1957

 

Selma Enevoldsen:

Hanne's moster blev gift med slagter Hyldig ...jernhandelen flyttede om i Mellemgade mener jeg det hedder.

 

Birthe Nedergaard:

Hanne, som var ansat hos Hyldig, var datter af Anker, som var bror til Gudrun, som var Hyldigs anden kone, og de fik en søn. Anker var smed eller mekaniker over for mejeriet .

 

Selma Enevoldsen:

Birthe Nedergård... Anker var jernhandler omme i Nygade, jeg har været der mange gange, og han havde en datter mere som hed Grethe, hun døde meget ung.

 

Niels Aas Hyldig:

Poul Hyldig var min farbroder, min far og mor havde den grønne hjørne, isvafler med guf slik i løs, far var broder til Poul H, de er fra Asylgade børn af P. Hyldig, min bedstefar, han var post. De var 6 børn,1. barn Poul, Tvillinger- Henny og Dagmar- trillinger Peter, Ejner og Niels. Min far var Ejner Hyldig.

 

Ruth Svoldgaard:

Skråt over for slagterforretningen, hvor Poul var min onkel, var Harry og Vera's isbod, som jeg har passet mange gange og lavet utallige isvafler med "hjemmelavet" guf

 

Tom Pedersen:

Nærmere over for bager Karl Kristian Kristensen.

 

15-08-2018  Else Agdrup Thiessen:

Jeg var ansat hos Slagter Hyldig og hans hustru Gudrun i butikken. Hans datter Åse gik jeg i klasse med sammen med Flemming Gravgård, som boede i de røde blokke længere ude på Nørregade. Erik Andersen var lærling, og vi hade en svend, der hed Jensen. Dejligt sted at arbejde, vi handle også med hestekød dengang, det smagte udmærket.

 

13-12-2022  M. Andersen :
Slagter Hyldig overtog forretningen efter Jens Krabbe Poulsen omkring 1945.


 

Billednr: 78662