Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Vorupør - Personer

29/372

Jens Peter Hede

Datering: 1893

Vorupør 1893. Jens Chr. Hede. Han og tre sønner druknede alle ved en ulykke. Mindesten for dem på Gl. kirkegård.

reg. 26.3.1990 på Thisted Arkiv. Scannet af Vangsaa Arkiv april 2008.

 

09-12-2009 Erik Michael Andersen:
4 vorupørfiskere druknede 18. januar 1900, far og tre sønner. Iflg.Christelle Madsen, der skrev en bog om sin mand i 1939, ”NP Madsens Liv og Gerning” lyder det:

"Vi oplevede flere Gange store Storme. En Gang udeblev en Båd med Faderen og hans tre unge Sønner. Alle de andre Baade var endelig naaet i Land, men den manglende stadig. Næste Morgen gik vi ned til Landingspladsen, der laa en Baad fra Harboøre, den turde ikke lande i de stærke Braadsøer og ventede til Dag; endelig kom Fiskerne i Land og fik tørt Tøj paa og god Behandling af Vennerne hos os.
Lidt efter kom der en telefonisk Melding fra Klitmøller, at der lå en Baad deroppe med Kølen i vejret, men ingen Mennesker var at se. Det var den Baad, vi savnede. Først drev den ældste Søn, Kristen, i Land, et Par Dage efter Erik, de to skulde kort efter have haft Bryllup, var begge troende, udmærkede unge Mænd, der hørte til vort lille Sangkor. Den yngste, Jens, kom aldrig, og Faderen mentes længe efter at være drevet i Land nord paa ved Skarreklit.
Vor Strandfogeds eneste Søn, som vi alle holdt saa meget af, druknede også en Dag under Forsøg på at redde en Mand, der var gaaet ud på Molen i Storm, en Braadsø kom og kastede ham i Havet, og 6 mand, der forsøgte at komme ham til Hjælp, blev ogsaa af en Braadsø kastet i Havet. De tre druknede."



Tilføjelse til sidstnævnte drukneulykke 1. november 1910: Hans Josephsen (født 1880 og som sagt eneste søn af Anders Josephsen, der ejede Strandgården) og Mads Christensen Kiel samt moleformand Jens Jensen (født i Skelund 1860) druknede, da de med en pram forsøgte at redde en mand , der var skyllet i havet fra molen. Denne mand drev i land og blev reddet. Man mente, at hans tykke kørekappe holdt ham oppe.

Kilde: Kristelig Dagblad 25. juli 2001 i artiklen ”Dramatik bag freden”, der handler om den Gamle Kirkegård i Vorupør og utrolige fortællinger, fortalt af nu afdøde Johannes Udmark.

 

Jens Christian Hede Christensen (1848-1900). Han blev gift med Marie Eriksen (1853-1931) der er født i Stenbjerg, Nørhå. Hun er begravet på Vorupør vestre kirkegård.

Christen Jensen Hede Christensen (1876-1900) er født i Sønder Vorupør og er søn af husmand og fisker, Jens Kristian Kristensen og Marie Eriksen. Han var ugift og der er en mindesten på Vorupør gamle kirkegård.

Erik Christensen (1878-1900) er født i Sønder Vorupør og er søn af husmand og fisker, Jens Kristian Kristensen og Marie Eriksen. Han var ugift og der er en mindesten på Vorupør gamle kirkegård

Jens Christensen (1881-1900) er født i Sønder Vorupør og er søn af husmand og fisker, Jens Kristian Kristensen og Marie Eriksen. Han var ugift og der er en mindesten på Vorupør gamle kirkegård.

 

Billednr: 3356