Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Bedsted, ejendomme og beboere.

112/129

Maren Mortensens Broderiforretning i Bedsted.

En akvareltegning af modehandlerske frk. Maren Mortensens hus i Bedsted, som efter hendes død desværre blev nedrevet for at give plads til en kedelig, gold parkeringsplads.
 
Huset lå mellem tidligere Danske Banks filialbygning og "Det gamle Afholdshotel" i Bedsted. Det lå under niveau af fortovet hvorfor man, via et par trappetrin, gik nogle trin ned for at få adgang til forretningen, hvor frk. Mortensen fremviste sin kreation af damehatte i udstillingsvinduet. (Derfor det beskyttende jernrækværk som ses på tegningen).
 
Det var nu ikke kun i udstillingsvinduet hun fremviste sine hatte. Det huskes, at hun i bybilledet, dagligt var at se bærende en af sine ofte farvestrålende hatte. Hun blev 80 år gammel og døde i 1960.
 
Akvarellen, med dens fine farvevalg, ligner meget den lokale kunstner, Aase Bjerres streg, Hun var født og opvokset i Bedsted som datter af brugsforeningsuddeler, Alfred Bjerre.


Modehandlerinde, Maren Mortensen (1880-1960) er født i Tøndering sogn og er datter af gårdmand, Jakob Mortensen og Ane Nielsen. Hun er begravet på Bedsted kirkegård.

Billednr: 63742