Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Bedsted, Thy Højspændingsværk.

5/69

Luftfoto af Thy Højspændingsværk

Luftfoto af Thy Højspændingsværk. Ikke dateret.
 
 28-01-2009 P. M. Kjær:
Billedet stammer fra 2. verdenskrig og perioden umiddelbart derefter. På billedet ses tilbygningen (med det lyse tag) hvor gassen blev produceret (se forklaringen til billede 18284).
Med på billedet er også Bedsted Andelsmejeri som havde sit eget direkte forsyningskabel, fremført fra maskintavlen på Højspændingsværket.
De to huse som ses i billedets øverste højre hjørne er ikke mere, de og mejeriskorstenen er forlængst nedrevet. I det hvide hus boede Valdemar Christensen og i huset ved siden af boede Stinne Smed som begge forlængst er borte.
Ses kan måske de mange små haver og funktionær damernes fælles vasketørreplads, som var stillet til rådighed.
Til højre for tørresnorerne med den hvide vask, ses en lille garage med sort tag. Garagen var opholdssted for en kolonnevogn tilhørende Jydsk Telefon. Telefonvæsenet havde en kolonne stationeret i Bedsted hvorfra de drog ud i området og fortog udbygning og vedlighold på telefonledningerne som dengang var ophængt på master. En medarbejder herfra Mads Daniel, Bedsted forlod telefonvæsenet hvorefter han lod sig ansætte på Thy Højspændingsværk som han først forlod som 70 årig.

Billednr: 18283