Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Bedsted, Thy Højspændingsværk.

42/69

Lager

Lager på Thy Højspændingsværk.
 
 27-01-2009 P. M. Kjær:
Da Thy Højspændingsværk stoppede med at producere elektricitet, blev maskinerne hugget op og destrueret, hvilket var en længere pinefuld proces for de medarbejder, som gennem en årrække havde passet og plejet dem.
I 1967 lignede maskinhallen et bombekrater, idet maskinernes betonfundamenter var smadret til ukendelighed. Først midt i 70erne reparerede man kraterne, idet der opstod et ønske om at bruge hallen som lager. Som billedet viser, var det imidlertid kun en beskeden del af hallen, der blev brugt som sådant.
Personalet havde imidlertid stiftet en personaleforening, hvis "bestyrelse" kastede sig ud i at afholde en julefrokost. Lokalet havde man, idet der var masser af plads til at bygge et telt inde i maskinhallen opvarmet af et kraftigt blæsende elektrisk korntørringsanlæg, lånt hos en flink landmand.
Maskinhallen var flisebelagt hvilket efterfølgende viste sig at fungere som et formidabelt dansegulv, som inviterede til utrolige halsbrækkende dansevariationer.
Af hensyn til damernes løse skørter og altid påpasselig blufærdighed, skulle man huske, ikke at føre sin dame for tæt på korntørringsanlægget!
Jo, elmændene svang elkvinderne hvor før flotte blankpoledrede diselmaskiner larmende drønede afsted, og som sådan benyttedes hallen hvert år ved juletid i nogle år, indtil der blev etableret værksted, mere lager og mandskabsrum i den resterende del af "dansegulvet".

Billednr: 18313